sábado, 9 de marzo de 2013

RONDALLES PER ANAR A DORMIR PER A PARES DESESPERATS: ELS TRES PORQUETS/ CUENTOS PARA IR A DORMIR PARA PADRES DESESPERADOS: LOS TRES CERDITOS/ TALES TO GO TO SLEEP FOR DESESPERATE PARENTS: THE THREE LITTLE PIGS


La Caseta de Palla
La Casita de Paja
The straw house
Aquarel-la/Acuarela/Watercolor

La Caseta de Fusta
La Casita de Madera
The Wooden House
Aquarel-la/Acuarela/Watercolor
La Caseta de Maó
La Casita de Ladrillo
The Brick House
Aquarel-la/Acuarela/Watercolor




És una faula amb personatges animals personificats. Les primeres edicions daten del segle XVIII, però es pensa que la història és molt més antiga. Va guanyar significat al folklore universal, gràcies a la versió de dibuixos animats Els Tres Porquets feta per Walt Disney l'any 1933.

La lliçó que ensenya aquest conte és que no has de ser gandul a l'hora de fer qualsevol cosa i que no t'has de riure de la dedicació dels altres. Si vols quelcom ben fet, dedica-li temps!


ELS TRES PORQUETS



Vet aquí una vegada en una ampla vall vivien tres petits porquets que encara que eren germans, eren molt diferents. Els dos més petits es passaven el dia divertint-se. El germà gran, en canvi, era més seriós i treballador. Un dia van decidir anar pel món a buscar fortuna. Als tres porquets els agradava la música i cada un d'ells tocava un instrument. El més petit tocava la flauta, el mitjà el violí i el major tocava el piano ...,

Un dia el germà gran va dir: 

- Estic molt preocupat per vosaltres, perquè no feu més que jugar i cantar i no teniu en compte que aviat arribarà l'hivern. Què fareu quan arribin les neus i el fred? Hauríeu de construir os una casa per a viure.


Els petits van agrair el consell i es van posar a construir una casa. El més petit dels tres, que era el més juganer, no tenia moltes ganes de treballar.

- La meva serà de palla - va dir el més petit-, la palla és tova i es pot subjectar amb facilitat. Acabaré molt aviat i podré anar a jugar.

El germà mitjà va decidir que la seva casa seria de fusta:

- Puc trobar un munt de fusta pels voltants - va explicar als seus germans,

- Construiré casa en un tres i no res amb tots aquests troncs i me n'aniré també a jugar.

El gran va decidir construir la seva casa amb maons.

- Encara que costi molt esforç, serà molt forta i resistent, i dins estaré fora de perill del llop. Li posaré una xemeneia per rostir les glans i fer brou de pastanagues.

Quan les tres casetes van estar acabades, els porquets cantaven i ballaven a la porta, feliços per haver acabat amb el problema. De darrere d'un gran arbre va sorgir el llop, rugint de fam i cridant:

- Porquets, us menjaré!

Cada un es va amagar a casa, pensant que estaven fora de perill, però el llop ferotge es va encaminar a la caseta de palla del germà petit. El llop, en veure la casa de canyes i palla, va començar a riure i apropant-se a la porta va udolar:

- Bufaré i bufaré i la caseta enderrocaré!

I va bufar amb totes les seves forces: va bufar i bufar i la caseta de palla va caure. El porquet petit va córrer el més ràpid que va poder i va entrar a la casa de fusta del germà mitjà.

De nou el Llop, més enfurismat que abans en sentir-se enganyat, es va col·locar davant de la porta i va començar a bufar i bufar grunyint:

- Bufaré i bufaré i la caseta enderrocaré!

La fusta va cruixir, i les parets van caure i els dos porquets van córrer a refugiar-se a la casa de maó del germà gran. El llop estava realment enfadat i famolenc, i ara desitjava menjar-se els tres porquets més que mai, i davant de la porta va bramar:

- Bufaré i bufaré i la porta enderrocaré! I es va posar a bufar tan fort com el vent d'hivern

Va bufar i bufar, però la caseta de maons era molt resistent i no aconseguia el seu propòsit. Va decidir grimpar per la paret i entrar per la xemeneia. És lliscar cap avall ... I va caure al calder on el porquet gran estava bullint sopa de naps. Escaldat i amb l'estómac buit va sortir fugint cap al llac

Els porquets no el van tornar a veure. El porquet gran va renyar als altres dos per haver estat tan mandrosos i posar en perill les seves pròpies vides.





Es una fábula con personajes animales personificados. Las primeras ediciones datan del siglo XVIII, pero se piensa que la historia es mucho más antigua. Ganó significado en el folclore universal, gracias a la versión de dibujos animados Los Tres Cerditos hecha por Walt Disney en 1933.

La lección que enseña este cuento es que no has de ser vago a la hora de hacer cualquier cosa y que no debes reírte de la dedicación de los demás. Si quieres algo bien hecho, dedícale tiempo!

LOS TRES CERDITOS


Érase una vez en un ancho valle vivían tres pequeños cerditos que aunque eran hermanos, eran muy diferentes. Los dos más pequeños se pasaban el día divirtiéndose. El hermano mayor, en cambio, era más serio y trabajador .. Un día decidieron ir por el mundo a buscar fortuna. A los tres cerditos les gustaba la música y cada uno de ellos tocaba un instrumento. El más pequeño tocaba la flauta, el medio el violín y el mayor tocaba el piano ...,

Un día el hermano mayor dijo: 


- Estoy muy preocupado por vosotros, porque no hacéis más que jugar y cantar y no teneis en cuenta que pronto llegará el invierno. Qué haréis cuando lleguen las nieves y el frío? Deberiais construiros una casa para vivir.


Los pequeños agradecieron el consejo y se pusieron a construir una casa. El más pequeño de los tres, que era el más juguetón, no tenía muchas ganas de trabajar.


- Mi casa será de paja - dijo el más pequeño-, la paja es blanda y se puede sujetar con facilidad. Acabaré muy pronto y podré ir a jugar. 

El hermano mediano decidió que su casa sería de madera: 

- ¿Puedo encontrar un montón de madera por los alrededores, - explicó a sus hermanos, 
- Construiré la casa en un santiamén con todos estos troncos y me iré también a jugar. 

El mayor decidió construir su casa con ladrillos. 

- Aunque cueste mucho esfuerzo, será muy fuerte y resistente, y dentro estaré a salvo del invierno. Le pondré una chimenea para asar las bellotas y hacer caldo de zanahorias. 

Cuando las tres casitas estuvieron terminadas, los cerditos cantaban y bailaban en la puerta, felices por haber acabado con el problema. De detrás de un gran árbol surgió el lobo, rugiendo de hambre y gritando: 

- Cerditos, os voy a comer! 

Cada uno se escondió en su casa, pensando que estaban a salvo, pero el lobo feroz se encaminó a la casita de paja del hermano pequeño. El lobo, al ver la casa de cañas y paja, comenzó a reír y acercándose a la puerta aulló: 

- Soplaré y soplaré y la caseta derribaré! 

Y sopló con todas sus fuerzas: sopló y sopló y la casita de paja cayó. El cerdito pequeño corrió lo más rápido que pudo y entró en la casa de madera del hermano mediano. 

De nuevo el Lobo, más enfurecido que antes al sentirse engañado, se colocó delante de la puerta y comenzó a soplar y soplar gruñendo: 

- Soplaré y soplaré y la caseta derribaré! 

La madera crujió, y las paredes cayeron y los dos cerditos corrieron a refugiarse en la casa de ladrillo del hermano mayor. El lobo estaba realmente enfadado y hambriento, y ahora deseaba comerse los tres cerditos más que nunca, y delante de la puerta bramó: 

- Soplaré y soplaré y la puerta derribaré! Y se puso a soplar tan fuerte como el viento de invierno 

Sopló y sopló, pero la casita de ladrillos era muy resistente y no conseguía su propósito. Decidió trepar por la pared y entrar por la chimenea. Se deslizó hacia abajo ... Y cayó al caldero donde el cerdito mayor estaba hirviendo sopa de nabos. Escaldado y con el estómago vacío salió huyendo hacia el lago. 


Los cerditos no lo volvieron a ver. El cerdito mayor regañó a los otros dos por haber sido tan perezosos y poner en peligro sus propias vidas. 


It is a fable with characters personified animals. The first editions dating from the eighteenth century, but it is thought that history is much older. Won universal meaning in folklore, thanks to the cartoon version of The Three Little Pigs made ​​by Walt Disney in 1933.

The lesson of this story is to not be lazy when it comes to do anything and you should not laugh at the earnestness of others. If you want something done, spend some time!
THE THREE LITTLE PIGS

Once upon a time in a wide valley lived three little pigs that although they were brothers, were very different. The two youngest spent the day having fun. The older brother, however, was more serious and hardworking .. One day they decided to go into the world to seek his fortune. The three little pigs liked music and each played an instrument. The smallest played the flute, the half played the violin and the big brother played the piano ... 

One day the older brother said: 

- I'm very worried about you because you are doing is playing and singing and you have in mind that soon the winter. What will you do when you get snow and cold? You should build you a house to live. 

Small thanked the council and began to build a house. The smallest of the three, which was the most playful, was not looking forward to work. 

- My house shall Straw - said the smaller-, straw is soft and can be fixed easily. Soon overcome and I can go play. 

The middle brother decided that his home would be wood: 

- I can find plenty of wood around, - told his brothers, 
- Will build the house in a heartbeat with all these logs and I'll also play. 

The big once decided to build his house with bricks. 

- Even if it costs a lot of effort, will be very strong and resilient, and I'll be safe in winter. I'll put a fireplace to roast acorns and make broth of carrots. 

When the three houses were finished, the pigs sang and danced in the door, happy to have finished with the problem. From behind a large tree came the wolf, hungry roaring and shouting: 

- Pigs, I'm going to eat! 

Each hid at home, thinking they were safe, but the wolf went to the house of straw younger brother. The wolf, seeing the house of reeds and straw, started laughing and approaching the door yelled: 

- Huff and huff and tear down the house! 

And blew with all his might, and blew and blew down the house of straw. The little pig ran as fast as he could and went inside wooden middle brother. 

Again the Wolf, more furious than before to feel cheated, stepped in front of the door and began to blow and blow growling: 

- Huff and huff and tear down the house! 

The wood creaked and the walls fell and the two little pigs ran to take refuge in the brick house of the elder brother. The wolf was really angry and hungry, and now the three little pigs wanted to eat more than ever before the door and bellowed: 

- Huff and blow and pull down the door! And he began to blow as hard as the winter wind 

Blew and blew, but the small brick house was very tough and not get their purpose. He decided to climb the wall and enter the chimney. She slid down ... And fell into the cauldron where the big pig turnip soup was boiling. Blanching and an empty stomach fled into the lake. 

The pigs are not seen again. The big pig scolded the two for being so lazy and endanger their own lives. 




Blog: xavmirin.blogspot.com.es
Mail: xarvis@hotmail.com
Facebook: Abracadabra Potadecabra
Abracadabra pota de cabra
Pinterest: Xavier Miró Inglés
Instagram: @abracadabrapotadecabra



























No hay comentarios:

Publicar un comentario